Sprø tofu i sticky appelsinsaus med asiatisk salat og jasminris
Laktosefri
Vegetar

Sprø tofu i sticky appelsinsaus

med asiatisk salat og jasminris
Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Tofu
1 pakke
(Soya)
Maisstivelse
½–1 pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Salt
⅓ ts
Jasminris
135 g
Appelsin
1 stk
Lime
¼ stk
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Honning
1 pakke
Lime
¾ stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
782 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
117 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chiliflakene kan serveres ved siden av, om dere ikke ønsker så sterk tofu.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Riv tofuen i grove biter. Ha tofuen, ⅓ ts salt og maisstivelsen i en skål, og bland det godt. Pisk sammen egget i en annen skål, og hell egget over tofuen, og bland godt. Ha til slutt paneringen og ønsket mengde av chiliflakene i skålen, og vend det sammen. Fordel tofuen på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje. Stek tofuen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er sprø og har fått litt farge. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skyll appelsinen og limen godt. Finriv appelsin- og limeskallet på et rivjern (kun det oransje og grønne). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen i pannen, og gi det et lite oppkok under omrøring. Smak til med appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med litt saft fra limen rett før servering. 
Rør sammen saften fra resten av limen, 2 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en serveringsskål. Hell dressingen over grønnsakene og bland det godt sammen. 
Ha de panerte tofubitene i appelsinsausen, eller server dem hver for seg. Server risen og salaten til. God middag!
God middag!