Laktosefri
Vegetar
Sprø tofu i sticky appelsinsaus
med asiatisk salat og jasminrisNy oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- soyasaus
- sukker
Tofu
1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Egg
1 stk
Panering
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Salt
⅓ ts
Jasminris
135 g
Appelsin
1 stk
Lime
¼ stk
Teriyakisaus
1 pakke
Honning
1 pakke
Lime
¾ stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Soyasaus
2 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 782 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 117 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chiliflakene kan serveres ved siden av, om dere ikke ønsker så sterk tofu.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Riv tofuen i grove biter. Ha tofuen, ⅓ ts salt og maisstivelsen i en skål, og bland det godt. Pisk sammen egget i en annen skål, og hell egget over tofuen, og bland godt. Ha til slutt paneringen og ønsket mengde av chiliflakene i skålen, og vend det sammen. Fordel tofuen på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje. Stek tofuen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er sprø og har fått litt farge.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen godt. Finriv appelsin- og limeskallet på et rivjern (kun det oransje og grønne). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen i pannen, og gi det et lite oppkok under omrøring. Smak til med appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med litt saft fra limen rett før servering.
Rør sammen saften fra resten av limen, 2 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en serveringsskål. Hell dressingen over grønnsakene og bland det godt sammen.
Ha de panerte tofubitene i appelsinsausen, eller server dem hver for seg. Server risen og salaten til. God middag!
God middag!