Pho: vietnamesisk nudelsuppe med svinekjøtt og bønnespirer
Roede

Pho: vietnamesisk nudelsuppe med svinekjøtt og bønnespirer

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Litt salt
  • vann
Vann
1 l
Oksebuljong
2 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
(Gluten, Soya)
Svinekjaker
350 g
Gulrøtter
½ pakke
Pak choy
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
½–1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Litt salt
Fullkornsnudler
¼ pakke
(Egg, Hvete)
Lime i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pho (utales fa) er en vietnamesisk nuddelsuppe. Det er en rykende varm kjøttkraft som helles over ferske grønnsaker, nudler og rått kjøtt. Suppen serveres med storfekjøtt, svinekjøtt eller kylling. I denne oppskriften bruker vi mørkokt svinekjøtt. Bruk gjerne også kokte egg til. Soyasaus og chilisaus passer godt til suppen.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Kok opp vann, buljong og hoisinsaus i en stor kjele.
Skrell gulrot og skyll pak choy og vårløk. Kutt gulrot, pak choy og vårløk i strimler. Hakk chili i tynne skiver. Del lime i båter.
Tilsett kjøttet og kraften fra pakken i kjelen med buljong. La suppen småkoke i 4–5 minutter. Smak til med litt salt.
Kok nudlene i 3–4 minutter. Hell av vannet og kjøl nudlene raskt ned i rennende kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne av seg.
Legg nudler, gulrot og pak choy i suppeskåler, og hell over rykende varm kraft og kjøtt. Server suppen med bønnerspirer, finhakket chili, vårløk og lime på toppen.
ca. 3 dl kraft Kjøtt: 125 g Grønnsaker: 200 g Kokte Nudler: 100 g Energiinnhold: ca 430 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!