BBQ-burger
med cheddar og stekt løk, potetbåter og aioliNy oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Smør
1 ts
Sukker
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Cheddarost
⅓ pakke
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½ pakke
Bbq saus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 904 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke kna og jobb for mye med kjøttdeigen. Da bevarer du saftigheten, og unngår en kompakt og tørr burger.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er myk. Tilsett 1 ts smør og 1 ts sukker, og stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen. Ha løken over i en serveringsskål.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver, og legg grønnsakene på et fat.
Form kjøttdeigen til to burgere, se tips. Krydre dem med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side. Legg cheddarosten på burgerne de siste 2 minuttene av steketiden.
Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter. Smør litt av aiolien og bbq sausen på innsiden av burgerbrødene, og bygg burgeren slik du ønsker. Server potetbåtene og eventuelle rester av aiolien og bbq sausen til retten.
God middag!