Sprøpanert sei med stekt sommerkål, remulade og syltet rødløk
15-20

Sprøpanert sei med stekt sommerkål, remulade og syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker

Sprøpanert sei og ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Stekt sommerkål og erter

sommerkål
Sommerkål
½ stk
grønne erter
Grønne erter
125 g

Til servering

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 748 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spe gjerne remuladen ut med litt av syltelaken fra rødløken for en litt løsere dressing.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Sprøpanert sei og ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg den panerte fisken på brettet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.  
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Stekt sommerkål og erter: Del sommerkålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålbåtene i 2–3 minutter på hver side til de får en gyllen farge. Tilsett ertene det siste minuttet. Krydre med litt salt og pepper.    
  5. Til servering: Server remuladen til retten (se tips).