Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød med chipotle- og limeyoghurt og tortillachips
20-30
Roede

Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød med chipotle- og limeyoghurt og tortillachips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • sukker
  • soyasaus
  • olje

Chipotle- og limeyoghurt

lime
Lime
½ stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Gulrot- og kålsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts

Mangoglasert lakseburger

mangochutney
Mangochutney
1 glass
lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Olje
1 ts

Burgerbrød og tortillachips

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
små tortillachips
Små tortillachips
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 850 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan stekes raskt i en stekepanne om du heller ønsker det. Krydre lakseburgerne med litt ekstra chipotlekrydder for mer smak.

  1. Chipotle- og limeyoghurt: Skyll limen godt, og finriv litt av skallet. Smak til yoghurten med chipotlekrydderet, finrevet limezest (kun det grønne) og litt salt i en skål.  
  2. Gulrot-og kålsalat: Skrell gulrøttene, og skyll eplet. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland sammen grønnsakene og korianderen i en salatbolle, og vend inn saften av limen, ¼ ts salt og ½ ts sukker. 
  3. Mangoglasert lakseburger: Bland sammen mangochutneyen og 1 ss soyasaus i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Fordel mangoblandingen på burgerne, og la dem hvile et par minutter før servering. 
  4. Burgerbrød og tortillachips: Tørk av stekepannen og varm den opp til middels varme. Varm brødene i et minutt eller to på hver side i stekepannen. Sett sammen burgerne med gulrot- og kålsalaten, lakseburgerne, chipotle- og limeyoghurten og topp med tortillachipsene.
  5. God middag!
  1. Lakseburger: 1 stk Brød: 1 stk Salat: 150 g Dressing: 1 ss Chips: 10 g Energiinnhold: ca. 540 kcal.  Lakseburger  u/ 10 g tortillachips 490 kcal.