Kyllingbryst med couscoussalat, granateple, ruccola og urtedressing
20-30
Roede

Kyllingbryst med couscoussalat, granateple, ruccola og urtedressing

Denne couscoussalaten må prøves. Med smak av hvitløk, persille og syrlig granateple, er den det perfekte tilbehøret til ovnsbakt kyllingbryst.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt kyllingbryst

kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ss

Couscoussalat

fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
granateple
Granateple
1 stk
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 671 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Del kyllingbrystene i skiver før servering. 
  3. Couscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt paprikaen i grove terninger og rødløken i båter. Stek grønnsakene i ovnen med kyllingen når det gjenstår omtrent 10 minutter av kyllingens steketid.   
  4. Couscoussalat, fortsettelse: Skyll og tørk ruccolaen. Kutt toppen av granateplet. Kutt det deretter forsiktig på langs, før du åpner det opp. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank og plukk ut granateplefrøene. Bland sammen de ovnsbakte grønnsakene, ruccolaen og granateplenkjernene, couscousen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.
  1. Couscoussalat: 250 g Kylling: 125 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).