Banh mi – grov vietnamesisk bagett med tofu, speilegg og chilimajones
25-35
Roede
Laktosefri
Vegetar

Banh mi – grov vietnamesisk bagett med tofu, speilegg og chilimajones

Dette er en Roedevariant av en vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har fylt den med syltede grønnsaker, chilimajones og norsk tofu med hoisinsaus.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • gluten,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Grove bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1–2 stk

Syltede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl

Tofu i hoisinsaus

gul løk
Gul løk
½ stk
tofu
Tofu (Soya)
½ pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk
Olje
1 ts

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
srirachasaus
Srirachasaus
½–1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 726 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gulrøttene kan stekes med løken, om du ikke ønsker å sylte dem. Bruk gjerne en kjøkkenmandolin eller skreller til å kutte grønnsakene til syltingen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Grove bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakkene. Del bagettene i to på tvers, og så i to på langs før servering. 
  3. Syltede grønnsakerKok opp en kjele med 1 dl valgfri eddik, 2 dl vann og ½ dl sukker. Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt gulroten og agurken i tynne remser på langs. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
  4. Tofu i hoisinsaus: Skrell og kutt løken i skiver. Skjær tofuen i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 1–2 minutter på hver side og legg den over på en tallerken. Ha løken i stekepannen og stek den gyllen, i omtrent 5 minutter. Vend inn hoisinsausen, tofuen og ½ dl vann, og gi det hele et lite oppkok. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. 
  5. Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i 1–2 minutter på hver side, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Tilbehør: Skyll og kutt tomaten i skiver. Kutt limen i båter. Legg limebåtene og tomatskivene på en tallerken. 
  7. Servering: Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, tomatskivene, tofuen, hoisinsausen, løken og speileggene. Topp med saften fra limen, srirachasausen og chilimajonesen.
  1. Bagett: ½ stk Grønnsaker: 170 g Tofu: 50 g Egg: 1 stk Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal.