Vegetar
Falafelburger med cheesy tacofries, syltet rødløk og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Three spice
½ pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Falafler
1 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 977 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 113 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle oppskriften så kan du droppe å sylte rødløken. Stek gjerne falaflene og burgerbrødene i olje i en stekepanne for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Ha potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Fordel falaflene utover et stekebrett med bakepapir. Varm falaflene i ovnen i omtrent 10 minutter. Varm burgerbrødene på brettet sammen med falaflene de siste 3 minuttene av falaflenes steketid.
Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver.
Ta potetene ut av ovnen og vend inn tacokrydderet og den revne osten. Smak til med salt og pepper. Sett potetene tilbake i ovnen i omtrent 2 minutter til osten har smeltet.
Server falaflene i burgerbrødene med tobladsalaten, tomatskivene, den syltede rødløken og chilimajonesen, og cheesy tacofries ved siden. God middag!
God middag!