20-30
Vegetar
Falafelburger med cheesy tacofries, syltet rødløk og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Cheesy tacofries
Poteter
350 g
Tacokrydder
½ pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Falafelburger
Falafler
1 pakke
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1142 kcal
- Fett 59 g
- Karbohydrater 117 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle oppskriften så kan du droppe å sylte rødløken. Stek gjerne falaflene og burgerbrødene i olje i en stekepanne for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Cheesy tacofries: Skyll og kutt potetene i staver. Ha potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Falafelburger: Fordel falaflene utover et stekebrett med bakepapir. Varm falaflene i ovnen i omtrent 10 minutter. Varm burgerbrødene på brettet sammen med falaflene de siste 3 minuttene av falaflenes steketid.
- Tilbehør: Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver.
- Cheesy tacofries, fortsettelse: Ta potetene ut av ovnen og vend inn tacokrydderet og den revne osten. Smak til med salt og pepper. Sett potetene tilbake i ovnen i omtrent 2 minutter til osten har smeltet.
- Server falaflene i burgerbrødene med tobladsalaten, tomatskivene, den syltede rødløken og chilimajonesen, og cheesy tacofries ved siden. God middag!