Falafelburger med cheesy tacofries, syltet rødløk og chilimajones
20-30
Vegetar

Falafelburger med cheesy tacofries, syltet rødløk og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Cheesy tacofries

poteter
Poteter
350 g
three spice
Three spice
½ pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl

Falafelburger

falafler
Falafler
1 pakke
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 984 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 115 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften så kan du droppe å sylte rødløken. Stek gjerne falaflene og burgerbrødene i olje i en stekepanne for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Cheesy tacofries: Skyll og kutt potetene i staver. Ha potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  4. Falafelburger: Fordel falaflene utover et stekebrett med bakepapir. Varm falaflene i ovnen i omtrent 10 minutter. Varm burgerbrødene på brettet sammen med falaflene de siste 3 minuttene av falaflenes steketid. 
  5. Tilbehør: Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver.   
  6. Cheesy tacofries, fortsettelse: Ta potetene ut av ovnen og vend inn tacokrydderet og den revne osten. Smak til med salt og pepper. Sett potetene tilbake i ovnen i omtrent 2 minutter til osten har smeltet.  
  7. Server falaflene i burgerbrødene med tobladsalaten, tomatskivene, den syltede rødløken og chilimajonesen, og cheesy tacofries ved siden. God middag!