Okonomiyaki – vegetariske japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones
40-50
Laktosefri
Vegetar

Okonomiyaki – vegetariske japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones

Okonomi betyr «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Okonomiyakien er en japansk pannekake, en smakfull klassiker som bare må prøves.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Okonomiyaki

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
spisskål
Spisskål
½ bit
vårløk
Vårløk
½ pakke
egg
Egg (Egg)
2 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Vann
½–1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ ss

Svart rissalat

svart ris
Svart ris
125 g
agurk
Agurk
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
spisskål
Spisskål
½ bit
lime
Lime
1 stk
Vann
1 l

Syltede grønnsaker

juliennemiks med gulrot og selleri
Juliennemiks med gulrot og selleri (Selleri)
200 g
ingefær
Ingefær
½ bit
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Tilbehør

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 852 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Okonomiyaki japanske pannekaker: Skrell og riv gulrøttene og all ingefæren på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt all spisskålen og all vårløken i tynne skiver. Bland sammen eggene, 1 dl hvetemel, ½ dl vann, ½ ts hvitvinseddik og litt salt i en bolle. Rør inn gulrøttene, halvparten av ingefæren og halvparten av spisskålen og vårløken. Spe på med ½–1 dl vann.
  2. Svart rissalat: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
  3. Syltede grønnsaker: Kok opp ½ ts hvitvinseddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann. Tilsett juliennegrønnsakene og resten av den revne ingefæren. Gi grønnsakene et oppkok, ta kjelen til side og la grønnsakene trekke i laken frem til servering. 
  4. Okonomiyaki japanske pannekaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha 1 dl pannekakerøre i stekepannen, og stek okonomiyakien i 3–4 minutter, til den er fast på oversiden. Snu okonomiyakien, og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre. 
  5. Svart rissalat, fortsettelse: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, resten av spisskålen og den ferdigkokte risen i en bolle. Smak til med saften fra limen. 
  6. Servering: Topp okonomiyakiene med sesamfrøene, dippsausen, chilimajonesen, de syltede grønnsakene og resten av vårløken.