Vegetartacos med sopp, syltet rødløk og steinsoppaioli
35-45
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetartacos med sopp, syltet rødløk og steinsoppaioli

Prøv denne fantastiske tacoen med hvitløksstekt sopp og bønner, sprø salat, tomat, lime, guacamole og en aioli full av smak i varme tortillaer.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Ovnsbakte søtpotetstaver

søtpotet
Søtpotet
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
Olje
1 ts

Salat, tomat og lime

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk

Sopp og bønner

aromasopp
Aromasopp
100 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
Olje
1 ts

Steinsoppaioli

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
⅓ pakke

Tortillaer og guacamole

minitortillaer
Minitortillaer
½–1 pakke
guacamole
Guacamole
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 742 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl valgfri eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Ovnsbakte søtpotetstaver: Skyll og kutt søtpoteten i staver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel søtpotetstavene, hvitløken og ønsket mengde av chipotlemiksen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i søtpotetstavene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
  4. Salat, tomat og lime: Skyll, tørk og kutt salaten i tynne strimler. Kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Ha grønnsakene på en tallerken.
  5. Sopp og bønner: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk resten av hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og hvitløken i omtrent 5 minutter. Ha i bønnene, og krydre med salt og pepper. La blandingen stå på lav varme fram til servering. 
  6. Steinsoppaioli: Smak til aiolien med ønsket mengde av steinsoppulveret. Rør om et par ganger før servering.
  7. Tortillaer og guacamole: Tilbered tortillaene som anvist på pakken. Fyll tortillaene med soppen og bønnene, grønnsakene og den syltede rødløken. Topp med guacamolen, saft fra limen og steinsoppaiolien. Server søtpotetstavene til retten.
  1. Tortillas: 2 stk Søtpotet og grønnsaker: 180 g Bønner og sopp: 100 g Guacamole: 1 ss Aioli: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal.