Poke bowl med laks, svart ris og ponzusaus
30-40
Roede
Laktosefri

Poke bowl med laks, svart ris og ponzusaus

Poke, Hawaiis svar på sushi, har blitt en kulinarisk trend. Nyt hurtigstekt og saftig laks med rosa kjerne, søte edamamebønner og svart ris.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g
Vann
1 l

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Grønnsaker

spinat
Spinat
50 g
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
agurk
Agurk
1 stk
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Olje
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 796 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en skarp kniv eller mandolin til å kutte grønnsakene i strimler. Stek fisken lenger om du ønsker det. Edamamebønnene kan stekes sammen med fisken eller vendes i litt limesaft. Koriander og sriracha passer godt til denne retten.

  1. Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Grønnsaker: Skyll og tørk spinaten. Skrell gulrøttene, og kutt gulrøttene og agurken i tynne strimler. Legg grønnsakene på et stort fat.
  4. Laks: Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett og skjær den i terninger. Vend fisken i sesamfrøene, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek laksebitene i omtrent 2 minutter på alle sider, slik at de får en stekeskorpe, men fortsatt har en rosa kjerne. Legg fisken over på et fat.
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter. Server limen og ponzusausen til retten.
  1. Laks: 125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 150 g Ponzusaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 580 kcal.