Barbecueglasert svinekam med pannestekt kål og nektarin- og maissalsa
25-35
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Barbecueglasert svinekam med pannestekt kål og nektarin- og maissalsa

Svin og barbecuesaus er en perfekt match. Den søte nektarin- og maissalsaen tilfører friskhet.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • olje
    • olivenolje
    • salt
    • pepper

    Fullkornsris

    fullkornsris
    Fullkornsris
    125 g

    Barbecueglasert svinekam

    mager svinekam i skiver
    Mager svinekam i skiver
    300 g
    barbecuesaus
    Barbecuesaus
    1 pakke
    Olje
    1 ts

    Pannestekt kål

    hodekål
    Hodekål
    300 g
    Olje
    1 ts

    Nektarin- og maissalsa

    rødløk
    Rødløk
    ½ stk
    nektarin
    Nektarin
    1 stk
    rød chili
    Rød chili
    ½–1 stk
    maiskorn
    Maiskorn
    1 pakke
    sitron
    Sitron
    ½ stk
    Olivenolje
    1 ss
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 700 kcal
    • Fett 24 g
    • Karbohydrater 79 g
    • Protein 43 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Både kjøttet og kålen kan grilles. Grill kjøttet over direkte varme i 2 minutter på begge sider, og stek den videre over indirekte varme.

    1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
    2. Barbecueglasert svinekam: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Skru ned til middels lav varme, og fordel barbecuesausen over kjøttet, og stek videre i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet og sausen over på en tallerken og la kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
    3. Pannestekt kål: Del kålen i båter. La stilken være på plass, så båtene henger sammen i stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3–4 minutter på begge sider, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
    4. Nektarin- og maissalsa: Skrell og finhakk rødløken. Kutt nektarinen i terninger. Kutt chilien i tynne skiver. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Bland sammen grønnsakene i en skål, og smak til med saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
    5. Nyt måltidet! 
    1. Ris: 100 g Svin: 125 g Kål: ¼ stk Salsa: 80 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).