20-30
Laktosefri
Laksebowl med jasminris, mango og chilimajones
Denne retten må du unne deg. Saftig laks i teriyakisaus med syltet rødkål, frisk mango og knasende pok choy – dette er en sunn smakseksplosjon.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Teriyakibakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Syltet rødkål
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Grønnsaker og tilbehør
Mango
1 stk
Pak choy
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 848 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ønsker du en mer spicy rett, kan du strø over litt finhakket chili, eller toppe med litt srirachasaus.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakibakt laks: Skjær fisken i terninger. Fordel terningene i en smurt ildfast form, og vend inn teriyakisausen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Syltet rødkål: Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
- Grønnsaker: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyene i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
- Servering: Ha risen i dype skåler og fordel laksen, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyene oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.