Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat

Urtestekt lyrfilet med knuste poteter og agurksalat med sennepsvinaigrette er en enkel og god Roedeklassiker.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • salt
  • pepper

Grovknuste poteter

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss

Agurksalat

rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke

Urtestekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
dill
Dill
1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 401 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 35 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt finhakket løk i de knuste potetene for ekstra smak.

  1. Grovknuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller en gaffel. Rør inn litt margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
  2. Agurksalat: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver. Bland sammen rødløken, agurken og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
  3. Urtestekt lyrfilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre den med salt og pepper. Skyll, tørk og finhakk dillen. Vend fiskestykkene i dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
  1. Lyrfilet: 125 g Potet: 150 g Agurksalat: 150 g Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).