20-30
Glutenfri
Laksefilet med agurk- og reddiksalat og kryddersmør
Fet og god laks med frisk sitruskrydder er en perfekt smakskombinasjon. Den fargerike og sprø agurksalaten og de bakte potetene er perfekt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Kremet agurk- og reddiksalat
Agurk
½ stk
Reddiker
½ pakke
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Sitruskrydret laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sitruskrydder
1 pakke
Tilbehør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 632 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 33 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill ute hvis været tillater. Gni inn fisken med olje og krydre med sitruskrydder. Grill så fisken over direkte varme i omtrent 2 minutter på hver side.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Kremet agurk- og reddiksalat: Skyll agurken og reddikene. Del agurken på langs, og kutt den i lange, tynne strimler med en mandolin eller en skarp kniv, eller i skiver med en ostehøvel. Kutt reddikene i skiver. Ha agurk- og reddikskivene i en salatbolle, vend inn urtedressingen, og smak til med salt og pepper.
- Sitruskrydret laksefilet: Krydre fisken med sitruskrydderet. Legg fisken i den ildfaste formen sammen med potetene når det gjenstår 10 minuttene av potetenes steketid. Stek fisken og potetene i omtrent 10 minutter.
- Tilbehør: Server kryddersmøret til retten.
- God middag!