15-20
Glutenfri
Krydderstekt lyrfilet med kremet potetsalat og tomatvinaigrette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- smør
- salt
- pepper
- olje
Kremet potetsalat
Stangselleri (Selleri)
1 stilk
Grønt eple
½ stk
Vårløk
½ pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Tomatvinaigrette
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Krydderstekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 536 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Kremet potetsalat: Skyll stangsellerien, eplet og all vårløken. Kutt stangsellerien og eplet i små terninger og vårløken i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Ha lettrømmen i en bolle og vend inn stangsellerien, eplet, potetene og halvparten av vårløken. Smak til med salt og pepper.
- Tomatvinaigrette: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland sammen tomaten, resten av vårløken, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
- Krydderstekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden. Øs smøret over fisken for ekstra god smak.
- God middag!