Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • skalldyr,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • soyasaus

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ingefærsyltet rødkål

ingefær
Ingefær
½ bit
rødkål
Rødkål
300 g
Vann
1 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ss

Kokt egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Marinerte reker

reker
Reker (Skalldyr)
200 g
lime
Lime
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
1 ss

Topping

agurk
Agurk
½ stk
spinat
Spinat
50 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 699 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt fiskesaus og sesamolje i rødkålen for ekstra god smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Ingefærsyltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, 1 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Kutt rødkålen i tynne strimler. Ha rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.  
  3. Kokt egg: Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.     
  4. Marinerte reker: Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, 1 ss soyasaus og 1 ss sukker.  
  5. Topping: Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
  6. Servering: Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.