20-30
Laktosefri
Glutenfri
Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- skalldyr,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- soyasaus
Jasminris
Jasminris
125 g
Ingefærsyltet rødkål
Ingefær
½ bit
Rødkål
300 g
Vann
1 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ss
Kokt egg
Egg (Egg)
2 stk
Marinerte reker
Reker (Skalldyr)
200 g
Lime
1 stk
Ingefær
½ bit
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
1 ss
Topping
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 716 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt fiskesaus og sesamolje i rødkålen for ekstra god smak.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ingefærsyltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, 1 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Kutt rødkålen i tynne strimler. Ha rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.
- Kokt egg: Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.
- Marinerte reker: Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, 1 ss soyasaus og 1 ss sukker.
- Topping: Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
- Servering: Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.