Glutenfri
Krydrede kyllingspyd med soyabakt aubergine, tomatsalat og hjemmelaget hummus
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Poteter
350 g
Aubergine
1 stk
Soyasaus
4 ss
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Kikerter
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Salt
½ ts
Krydrede kyllingspyd
300 g
Tzatziki
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend den bakte auberginen inn med tomatsalaten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Skyll og kutt auberginen i grove biter. Fordel dem utover andre halvdel av stekebrettet, og vend inn litt olje og 4 ss soyasaus. Stek potetene og auberginen i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomaten og løken i en skål og bland inn saften fra sitronen, ½ ss olivenolje, litt salt og pepper.
Ha kikertene i en sil, og ta vare på laken i en skål. Ha kikertene i en annen skål. Skrell og knus hvitløken, og ha den i skålen med kikertene. Tilsett det tyrkiske krydderet, saften fra sitronen, 3 ss olivenolje, ½ ts salt og 3 ss av kikertlaken, og kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn hummus. Tilsett eventuelt mer av laken eller litt vann for en løsere hummus.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Server tzatzikien til retten.
God middag!