Røkt svinekam med knuste poteter, eple- og sellerislaw, grønne bønner og stekesjy
25-35
Glutenfri

Røkt svinekam med knuste poteter, eple- og sellerislaw, grønne bønner og stekesjy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Knuste poteter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke
Olivenolje
2 ss

Selleri- og epleslaw

grønt eple
Grønt eple
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
150–300 g
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Grønne bønner

grønne bønner
Grønne bønner
150 g
rødløk
Rødløk
1 stk

Røkt svinekam og sjy

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 857 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Knuste poteter: Kutt potetene i to og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Selleri- og epleslaw: Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Bland eplet, selleriroten, yoghurten og ramsløkaiolien i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
  3. Grønne bønner: Kutt av endene på de grønne bønnene. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og de grønne bønnene i omtrent 3 minutter. Ha det over i en serveringsskål. 
  4. Røkt svinekam og sjy: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med litt pepper. Ha kjøttet over på et skjærebrett. Ha i ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med sjyen rett før servering. 
  5. Knuste poteter, fortsettelse: Sil av vannet, og grovknus potetene med en hackit eller gaffel. Vend inn 2 ss olivenolje og urtemiksen, og smak til med salt og pepper.
  6. God middag!