20-30
Røkt svinekam med spisskål, asparges og hjemmelaget urtesaus
Perfekt kokt asparges og spisskål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Poteter
Poteter
350 g
Spisskål og asparges
Spisskål
½ stk
Asparges
250 g
Smør (Melk)
2 ss
Urtesaus
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Røkt svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 785 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grillen hvis været tillater det! Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
- Poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Spisskål og asparges: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet, og kutt bunnene av aspargesene. Kok spisskålen i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Kok aspargesen sammen med spisskålen de siste 2 minuttene av spisskålens koketid. Hell av vannet, og vend grønnsakene i 2 ss smør. Sett på lokk, så du holder grønnsakene varme fram til servering.
- Urtesaus: Smelt 2 ss smør i en kjele, rør inn 3 ss hvetemel, til blandingen har sluppet kjelen. Spe på med melken, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Rør inn kryddermiksen, og smak til med salt og pepper.
- Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
- God middag!