Kylling Kerala med agurksalsa, karripoteter og koriander
35-45
Glutenfri

Kylling Kerala med agurksalsa, karripoteter og koriander

Denne indiske kyllincurryen er både frisk og spicy. Nyt den med crispy karripoteter og crunchy salat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Yoghurtmarinert kylling

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
garam masala
Garam masala
1 pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Salt
½ ts

Ovnsbakte karripoteter

poteter
Poteter
350 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
karri
Karri
1 pakke
Vann
5 dl

Agurksalsa

agurk
Agurk
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss

Kylling Kerala

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
karri
Karri
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl

Servering

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 549 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Yoghurtmarinert kylling: Bland sammen yoghurten, garam masala-krydderet og ½ ts salt i en bolle. Vend kyllingen i yoghurtmarinaden, og mariner den i minst 10 minutter.
  3. Ovnsbakte karripoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Kok opp en kjele med 5 dl vann, hønsebuljongen og karrien. Kok potetene i vannet i omtrent 7 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe fra seg i kjelen. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de har fått en fin farge.
  4. Agurksalsa: Skyll og kutt agurken i terninger. Skrell og finhakk den halve rødløken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha alt i en skål, og bland inn ½ ss eddik. Smak til med salt.
  5. Kylling Kerala: Skrell og kutt rødløken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karrien i 30 sekunder, før du har i den yoghurtmarinerte kyllingen. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og halve pakken med chiliflak, og stek videre i 2 minutt. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt.
  6. Servering: Bland tobladssalaten med potetene.