20-30
Laktosefri
Glutenfri
Mynte- og limemarinert rekesalat med quinoa, mango og avokadodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- skalldyr
Basisvarer
- olivenolje
- sukker
- vann
- salt
Quinoa
Quinoamiks
125 g
Mynte- og limemarinerte reker
Mynte
1 bunt
Lime
½ stk
Reker (Skalldyr)
2 pakke
Olivenolje
2 ss
Sukker
1 ss
Avokadodressing
Lime
½ stk
Avokado
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Vann
2 ss
Salat
Mango
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød chili
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 916 kcal
- Fett 60 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar avokado og mango i romtemperatur. Hvis du vil fremskynde modningsprosessen kan du legge dem i en papirpose sammen med et eple. Eplet gir fra seg etylengass som modner frukten.
- Quinoa: Kok quinoamiksen etter anvisningen på pakken.
- Mynte- og limemarinerte reker: Skyll og grovhakk mynten. Skyll og finriv skallet fra limen. Ha limeskallet og saften fra limen sammen med mynten, 2 ss olivenolje, 1 ss sukker og litt salt i et litermål og miks til en dressing med en stavmikser. Vend rekene i dressingen.
- Avokadodressing: Skyll og finriv skallet fra limen. Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og ha det i en liten bolle. Ha limeskallet og saften fra limen i bollen og tilsett aiolien og 2 ss vann. Kjør det sammen med en stavmikser, og smak til dressingen med litt salt.
- Salat: Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i strimler. Skrell sjalottløken, og skyll salaten og chilien. Kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt salaten i grove strimler og chilien i skiver.
- Servering: Vend sammen quinoaen, rødkålen, salaten, mangoen og sjalottløken, og server med de marinerte rekene, avokadodressingen og chilien.
- Håper det smaker!