Svinefilet med couscous og smørstekt squash, med lett urtedressing og ajvarsaus
15-20

Svinefilet med couscous og smørstekt squash, med lett urtedressing og ajvarsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Smørstekt squash

squash
Squash
½–1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½–1 pakke

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
ajvar
Ajvar
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 577 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer. Kjernetemperaturen skal ligge på 62–65 grader når du tar kjøttet ut av pannen. La det hvile til temperaturen viser omtrent 68 grader.

  1. Smørstekt squash: Skyll squashen, og skrell løken. Del løken i båter og squashen i grove biter. 
  2. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Rør inn ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
  3. Svinefilet: Skjær kjøttet i 2 jevnstore stykker. Krydre kjøttet med salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side (se tips). Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Smørstekt squash, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek squashen og løken i 3–4 minutter, til det har fått litt farge. Krydre med salt og pepper underveis.
  5. Tilbehør: Server urtedressingen og ajvarsausen til retten.