Lakseburger med eple- og gulrot-tzatziki, ovnsbakte poteter og brokkoli
15-20
Glutenfri

Lakseburger med eple- og gulrot-tzatziki, ovnsbakte poteter og brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Ovnsbakte poteter og brokkoli

poteter
Poteter
350 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Eple- og gulrot-tzatziki

grønt eple
Grønt eple
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Sukker
½ ts

Lakseburger

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 506 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og brokkoli: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Vend inn brokkolien på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. 
  3. Eple- og gulrot-tzatziki: Skyll eplet og skrell gulroten. Grovriv eplet og gulroten på et rivjern. Ha gulroten og eplet i en skål og vend inn yoghurten og ½ ts sukker. Smak til med salt og pepper. 
  4. Lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre lakseburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.  
  5. Vel bekomme!