Roede
Glutenfri
Ovnsbakt laks med kremet fiskesaus og brokkoli
4.02 (248)
Under 30 min
5 Ingredienser
Laksen er en sunn fisk med et høyt innhold av vitamin D. Med den kremede og litt syrlige fiskesausen har denne middagen det lille ekstra.
Laksen er en sunn fisk med et høyt innhold av vitamin D. Med den kremede og litt syrlige fiskesausen har denne middagen det lille ekstra.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
Kremet fiskesaus med sitron
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 556 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt saft fra en sitron over grønnsakene og fisken ved servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell sausen i formen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i 5 minutter. Kok brokkolien med gulrøttene de siste 3 minuttene av gulrøttenes koketid.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!