Ovnsbakt laks med kremet fiskesaus og brokkoli
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt laks med kremet fiskesaus og brokkoli

4.02 (248)
Under 30 min
5 Ingredienser
Laksen er en sunn fisk med et høyt innhold av vitamin D. Med den kremede og litt syrlige fiskesausen har denne middagen det lille ekstra.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Kremet fiskesaus med sitron
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
556 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt saft fra en sitron over grønnsakene og fisken ved servering.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Legg fisken i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell sausen i formen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i 5 minutter. Kok brokkolien med gulrøttene de siste 3 minuttene av gulrøttenes koketid.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!