Hoisinglasert svinefilet med krydderpoteter og appelsinsalat
35-45
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Hoisinglasert svinefilet med krydderpoteter og appelsinsalat

Hoisinglasert svinefilet med frisk appelsinsalat og krydrede poteter er full av asiatiske smaker, og er en perfekt sommerrett.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Poteter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ts

Hoisinglasert svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Olje
1 ts

Appelsinsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 480 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll potetene og kutt hver potet i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen før servering. 
  3. Hoisinglasert svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–16 minutter (se tips). Pensle kjøttet med hoisinsausen halvveis i stekingen. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver. Server sjyen fra formen til kjøttet.
  4. Appelsinsalat: Skyll og tørk salaten og skrell sjalottløken. Riv salatbladene av salaten, og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt tomaten og appelsinen i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og smak til med 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
  5. Nyt måltidet! 
  1. Filetstykke av svin: 125 g Poteter: 150 g Salat: 150 g Hoisin: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).