Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris

4.11 (373)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Svart ris
125 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Kyllingfilet strimlet
1 pakke
Strimlet grønnkål
100 g
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus
1–2 ss
(Soya)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
557 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene lett gylne i en middels varm og tørr stekepanne, for mer smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett gulrøttene og rødløken, og wok videre i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett så grønnkålen, og krydre med litt salt og pepper. Hell på sataysausen, ½ dl vann og 1–2 ss soyasaus, og kok opp.   
Topp retten med sesamfrøene. 
300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!