Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

svart ris
Svart ris
125 g

Sataywok

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
kyllingfilet strimlet
Kyllingfilet strimlet
1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss

Topping

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 561 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene lett gylne i en middels varm og tørr stekepanne, for mer smak.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sataywok: Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett gulrøttene og rødløken, og wok videre i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett så grønnkålen, og krydre med litt salt og pepper. Hell på sataysausen, ½ dl vann og 1–2 ss soyasaus, og kok opp.   
  3. Topping: Topp retten med sesamfrøene. 
  1. Wok: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).