Vegetarburger med krydderstekt middagsost, ramsløkaioli og honningbakte gulrøtter
20-30
Vegetar

Vegetarburger med krydderstekt middagsost, ramsløkaioli og honningbakte gulrøtter

En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Honningbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
honning
Honning
1 pakke
Olje
1 ts

Lettsyltet agurk

agurk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts

Grønnsaker

spinat
Spinat
50 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Krydderpanert middagsost

middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Olje
1 ts

Brød og ramsløkaioli

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 706 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Middagsosten kan vendes i litt maisstivelse før steking, om krydderet blir for sterkt.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Honningbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i tynne remser med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen 2 ss valgfri eddik, 1 ts sukker, ½ ts salt og litt kvernet pepper, til sukkeret er oppløst. Vend agurkstrimlene inn i laken. Vend om et par ganger før servering.
  4. Grønnsaker: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. 
  5. Krydderpanert middagsost: Krydre ostebitene på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek middagsosten i 3–4 minutter på hver side. 
  6. Brød og ramsløkaioli: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Server ramsløkaiolien til retten. 
  7. God middag!
  1. Middagsost: 75 g Gulrot: 140 g Grønnsaker: 100 g Brød: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal.