Hjemmelaget vegetarisk gulrot- og søtpotetsuppe med ingefær, chili og kikerter
25-35
Laktosefri
Vegetar

Hjemmelaget vegetarisk gulrot- og søtpotetsuppe med ingefær, chili og kikerter

Gulrot- og søtpotetsuppe er en ekte hverdagshelt. Ingefæren gir suppen nydelig sting. Reddik, eple, koriander og kjerner er deilig topping.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • rug

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Gulrot- og søtpotetsuppe

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
2 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
6 dl

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

kikerter
Kikerter
½ pakke
koriander
Koriander
1 bunt
reddiker
Reddiker
1 bunt
grønt eple
Grønt eple
1 stk
lime
Lime
½ stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 882 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kikertene kan varmes i suppen etter at suppen er mikset hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Gulrot- og søtpotetsuppe: Skrell og kutt gulrøttene, søtpoteten og løken i terninger. Skyll og del limen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefærblandingen i 2–3 minutter. Ha i gulrøttene og søtpoteten, og stek videre 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, 6 dl vann og grønnsaksbuljongen, og la suppen koke i 15–18 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og juster konsistensen med litt vann hvis det trengs. Smak til suppen med saften fra halve limen, salt og pepper. 
  3. Rustikke multibrød: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
  4. Tilbehør: Skyll kikertene i et dørslag. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kikertene i 2 minutter, og krydre dem med salt og pepper. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt reddikene og eplet i tynne skiver. Kutt resten av limen i båter, og ha tilbehøret i serveringsskåler. 
  5. Servering: Topp suppen med kikertene, kjerneblandingen, reddikskivene, epleskivene og korianderen. Server de rustikke multibrødene og limebåtene til retten.