Hvit pizza med middagsost fra Rørosmeieriet, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
20-30
Vegetar

Hvit pizza med middagsost fra Rørosmeieriet, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto

En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. En pizza litt utenom det vanlige, men veldig god!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Urtemarinert sopp og grønnkål

aromasopp
Aromasopp
100 g
grønnkål
Grønnkål
100 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss

Hvit pizza

rødløk
Rødløk
½–1 stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 937 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Urtemarinert sopp og grønnkål: Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje. 
  3. Hvit pizza: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en bolle.
  4. Urtemarinert sopp og grønnkål, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek soppen og grønnkålen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
  5. Hvit pizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør urtedressingen og steinsoppestoen utover pizzabunnene. Smuldre middagsosten over pizzabunnene, og topp med grønnkålen, soppen og rødløken. Stek pizzaene i 10–12 minutter. 
  6. Salat: Skyll og tørk salaten. Ha den i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
  7. God middag!