Sprø tofu i sticky appelsinsaus med asiatisk salat og jasminris
30-40
Laktosefri
Vegetar

Sprø tofu i sticky appelsinsaus med asiatisk salat og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sprø tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½–1 pakke
egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Salt
⅓ ts

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Sticky appelsinsaus

appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
¼ stk
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
honning
Honning
1 pakke

Asiatisk salat

lime
Lime
¾ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 779 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 116 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chiliflakene kan serveres ved siden av, om dere ikke ønsker så sterk tofu.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Sprø tofu: Riv tofuen i grove biter. Ha tofuen, ⅓ ts salt og maisstivelsen i en skål, og bland det godt. Pisk sammen egget i en annen skål, og hell egget over tofuen, og bland godt. Ha til slutt paneringen og ønsket mengde av chiliflakene i skålen, og vend det sammen. Fordel tofuen på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje. Stek tofuen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er sprø og har fått litt farge. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  4. Sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt. Finriv appelsin- og limeskallet på et rivjern (kun det oransje og grønne). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen i pannen, og gi det et lite oppkok under omrøring. Smak til med appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med litt saft fra limen rett før servering. 
  5. Asiatisk salat: Rør sammen saften fra resten av limen, 2 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en serveringsskål. Hell dressingen over grønnsakene og bland det godt sammen. 
  6. Ha de panerte tofubitene i appelsinsausen, eller server dem hver for seg. Server risen og salaten til. God middag!