30-40
Laktosefri
Vegetar
Sprø tofu i sticky appelsinsaus med asiatisk salat og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- salt
- soyasaus
- sukker
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Sprø tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Egg (Egg)
1 stk
Panering
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Salt
⅓ ts
Jasminris
Jasminris
125 g
Sticky appelsinsaus
Appelsin
1 stk
Lime
¼ stk
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Honning
1 pakke
Asiatisk salat
Lime
¾ stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 779 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 116 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chiliflakene kan serveres ved siden av, om dere ikke ønsker så sterk tofu.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Sprø tofu: Riv tofuen i grove biter. Ha tofuen, ⅓ ts salt og maisstivelsen i en skål, og bland det godt. Pisk sammen egget i en annen skål, og hell egget over tofuen, og bland godt. Ha til slutt paneringen og ønsket mengde av chiliflakene i skålen, og vend det sammen. Fordel tofuen på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje. Stek tofuen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er sprø og har fått litt farge.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt. Finriv appelsin- og limeskallet på et rivjern (kun det oransje og grønne). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen i pannen, og gi det et lite oppkok under omrøring. Smak til med appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med litt saft fra limen rett før servering.
- Asiatisk salat: Rør sammen saften fra resten av limen, 2 ss soyasaus og 1 ts sukker i en skål. Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en serveringsskål. Hell dressingen over grønnsakene og bland det godt sammen.
- Ha de panerte tofubitene i appelsinsausen, eller server dem hver for seg. Server risen og salaten til. God middag!