Falafler med ovnsbakt blomkål, garam masala-poteter, avokadosalat og raita
20-30
Roede
Glutenfri
Vegetar

Falafler med ovnsbakt blomkål, garam masala-poteter, avokadosalat og raita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Garam masala-poteter

poteter
Poteter
350 g
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
Olje
1 ts

Ovnsbakt blomkål

blomkål
Blomkål
½ stk
Olje
1 ts

Avokadosalat

spinat
Spinat
50 g
avokado
Avokado
½–1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke
Olje
1 ts

Tilbehør

raita
Raita (Melk, Laktose)
½–1 pakke
mangochutney
Mangochutney
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 611 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blomkålen kan stekes på samme brett som potetene. Er avokadoen litt hard/umoden når du får den, kan du oppbevare den på kjøkkenbenken. Om den er moden/myk, kan du legge den i kjøleskapet fram til du skal bruke den.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Garam masala-poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av garam masala-krydderet, litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Ovnsbakt blomkål: Kutt blomkålen i buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i omtrent 15 minutter.
  4. Avokadosalat: Skyll og tørk spinaten. Kutt avokadoen i to, og fjern steinen. Løft ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Del chilien i to, skrap ut frøene, og kutt chilien i tynne skiver. Fordel spinaten, avokadoen og chilien på et serveringsfat. Krydre med litt salt og pepper.
  5. Falafler: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 4–5 minutter, til de er gylne og sprø.
  6. Tilbehør: Server raitaen og mangochutneyen til retten. 
  1. Falafler: 130 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 160 g Raita: 1 ss Chutney: 1 ts Energiinnhold: Ca. 610 kcal.