California kyllingsalat med sprø kikerter, søtpotetbåter og hjemmelaget ranchdressing
25-35
Glutenfri

California kyllingsalat med sprø kikerter, søtpotetbåter og hjemmelaget ranchdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Søtpotetbåter og kylling

søtpotet
Søtpotet
1 stk
gressløk
Gressløk
½ bunt
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke

California kyllingsalat

rødløk
Rødløk
½ stk
avokado
Avokado
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Ranchdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
gressløk
Gressløk
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 744 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skjære kyllingen i skiver, og steke den i en stekepanne på middels høy varme i omtrent 5 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Søtpotetbåter og kylling: Skyll og kutt søtpoteten i tynne båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og finhakk all gressløken. Strø halvparten av gressløken over den ferdigstekte søtpoteten før servering.     
  3. Sprø kikerter: Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek kikertene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
  4. Søtpotetbåter og kylling, fortsettelse: Legg kyllingen på brettet med søtpoteten (se tips). Stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm. Del den ferdigstekte kyllingen i skiver.
  5. California kyllingsalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Skyll og riv salaten i strimler. Ha salaten, grønnsakene og kikertene på et serveringsfat, og fordel kyllingen oppå.  
  6. Ranchdressing: Bland yoghurten, aiolien og resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Server dressingen til retten.
  7. God middag!