Glutenfri
Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat
3.93 (106)
Under 40 min
7 Ingredienser
Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.
Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Rødløk
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
1 pakke
Fløtepoteter
400 g
Brokkoli
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 460 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du noen osterester i kjøleskapet? Topp kyllingbrystene med osten, og gratiner dem i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt brokkolien i små buketter. Krydre kyllingbrystene med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden.
Ha fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form, og legg kyllingbrystene på toppen med skinnsiden opp. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkolibukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før servering.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomatene i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
God middag!