Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter
15-20

Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter

Den fete og gode laksen sammen med en litt salt og umamirik saus er nydelig klassiker. Noen vil også kalle det barnas favoritt!

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Gulrøtter og reddiker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke

Laks og teriyaki- og limesaus

gressløk
Gressløk
½ bunt
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 669 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel laksen i en ildfast form, og stek fisken i ovnen på 180 grader i 8–10 minutter.

  1. Potetmos: Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  2. Gulrøtter og reddiker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok reddikene og gulrøttene i 3–4 minutter.
  3. Laks i teriyaki- og limesaus: Finhakk gressløken. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, teriyakisausen, gressløken og litt av saften fra limen mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker. 
  4. Nyt måltidet!