Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter
4.3 (317)
Under 20 min
7 Ingredienser
Den fete og gode laksen sammen med en litt salt og umamirik saus er nydelig klassiker. Noen vil også kalle det barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Rustikk potetmos med timian
500 g
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel laksen i en ildfast form, og stek fisken i ovnen på 180 grader i 8–10 minutter.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok reddikene og gulrøttene i 3–4 minutter.
Finhakk gressløken. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, teriyakisausen, gressløken og litt av saften fra limen mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker.
God middag!