Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré, ovnsbakt brokkoli og baconsmør
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré, ovnsbakt brokkoli og baconsmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
½ stk
poteter
Poteter
350 g

Gulrotpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss

Pannestekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g

Baconsmør

baconterninger
Baconterninger
150 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 504 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Klem litt sitronsaft over fisken ved servering for en friskere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt potetene i fire. Fordel brokkolien og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Gulrotpuré: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i jevnstore biter. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene og 1 ss smør, til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Pannestekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  5. Baconsmør: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter. Bland inn 1 ss smør det siste minuttet av steketiden.
  6. God middag!