American cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og grillet søtpotet
25-35

American cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og grillet søtpotet

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje

Grillet søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Burger, ost og brød

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
Cheddarost (Melk, Laktose)
⅓ pakke
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Ranchdressing

gressløk
Gressløk
1 bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
100–150 g

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 955 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du skal grille, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Bruker du gassgrill, kan du skru av en av brennerne.

  1. Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
  2. Grillet søtpotet: Skyll søtpoteten og kutt den i båter. Vend søtpoteten i litt olje, salt og pepper. Grill den på direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. Legg søtpoteten over på aluminiumsfolie på indirekte varme og stek videre i omtrent 15 minutter. 
  3. Burger, ost og brød: Form kjøttet til to 2–3 cm tykke burgere. Krydre burgerne med salt og pepper. Grill burgerne på direkte varme i 1–2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie og etterstek burgerne på indirekte varme i omtrent 8 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Legg på en osteskive på hver burger et par minutter før servering. 
  4. Ranchdressing: Skyll, tørk og finhakk gressløken. Bland sammen aiolioen, yoghurten og gressløken i en skål. Smak til med salt og pepper.  
  5. Grønnsaker: Skyll salaten og legg salatbladene på en tallerken. Skrell rødløken og skyll tomaten. Kutt begge deler i tynne skiver. 
  6. Burger, ost og brød, fortsettelse: Varm burgerbrødene i 1–2 minutter på grillen før servering. Server burgerne med søtpotetene og ranchdressingen til. 
  7. Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ovnstek søtpotetene i 15–20 minutter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Legg på osten før servering.