Amerikansk BBQ
American cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og grillet søtpotet
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Cheddarost
⅓ pakke
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Aioli
½–1 pakke
Yoghurt naturell
100–150 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 952 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du skal grille, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Bruker du gassgrill, kan du skru av en av brennerne.
Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
Skyll søtpoteten og kutt den i båter. Vend søtpoteten i litt olje, salt og pepper. Grill den på direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. Legg søtpoteten over på aluminiumsfolie på indirekte varme og stek videre i omtrent 15 minutter.
Form kjøttet til to 2–3 cm tykke burgere. Krydre burgerne med salt og pepper. Grill burgerne på direkte varme i 1–2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie og etterstek burgerne på indirekte varme i omtrent 8 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Legg på en osteskive på hver burger et par minutter før servering.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Bland sammen aiolioen, yoghurten og gressløken i en skål. Smak til med salt og pepper.
Skyll salaten og legg salatbladene på en tallerken. Skrell rødløken og skyll tomaten. Kutt begge deler i tynne skiver.
Varm burgerbrødene i 1–2 minutter på grillen før servering. Server burgerne med søtpotetene og ranchdressingen til.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ovnstek søtpotetene i 15–20 minutter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Legg på osten før servering.
God middag!