Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli

Amerikansk BBQ

Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli

Ny oppskrift
Under 45 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Bbq saus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Maisstivelse
½ pakke
Panering
½ pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Jalapeño
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Røkt chilimix
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
890 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
123 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør bønnestuingen et par ganger med stavmikser for en mer jevnet konsistens.

Fyr opp grillen. Se punkt 7 hvis du ikke ønsker å grille.
 Smelt 2 ss smør i en kjele, og vend inn bbq sausen. Kutt blomkålen i buketter og ha dem over i en stor bolle. Vend inn smørblandingen, og deretter halvparten av chilikrydderet, kryddermiksen, maisstivelsen, paneringen og litt salt. Fordel blomkålen på et dobbeltark aluminiumsfolie. Grill den i omtrent 8 minutter på direkte varme, vend om underveis. La blomkålen ettersteke på indirekte varme, i omtrent 10 minutter. 
Skyll og del potetene i to. Vend dem inn med litt olje og salt. Grill dem på direkte varme, i omtrent 5 minutter på alle sider. Etterstek potetene på indirekte varme, i omtrent 15 minutter. 
 Skrell rødløken og gulroten. Kutt grønnsakene og jalapeñoen i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Vend inn grønnsakene, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll bønnene i et dørslag. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilikrydderet i omtrent 5 minutter.  Hell på de hakkede tomatene, 2 dl vann, bønnene og grønnsakbuljongen. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
Server aiolien til retten. 
 Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Fordel blomkålvingene og potetene på stekebrett dekket med bakepapir og stek det i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre. 
God middag!