Persille- og hvitløksmarinert svinekam med fløtepoteter og smørstekt brokkoli
15-20
Glutenfri

Persille- og hvitløksmarinert svinekam med fløtepoteter og smørstekt brokkoli

Fløtegratinerte poteter tar vanligvis lang tid å lage, men disse fløyelsmyke, rike potetene kommer ferdige – alt du skal gjøre er å varme dem opp.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Fløtepoteter

fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g

Persille- og hvitløksmarinert svinekam

persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
gul løk
Gul løk
½ stk
Olje
3 ss
Smør (Melk)
1 ss

Smørstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 577 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 31 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av brokkoliens steketid for å lage en rask og smakfull sjysaus.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Fløtepoteter: Fordel fløtepotetene i en ildfast form. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. 
  3. Persille- og hvitløksmarinert svinekam: Bland sammen kryddermiksen og 3 ss olje i en bolle, og mariner kjøttet i blandingen. Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Skru ned temperaturen, tilsett løken og 1 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 3 minutter, til løken er gyllen. Øs smøret over kjøttet mens det steker. Legg kjøttet og løken på et fat, og dekk fatet med aluminiumsfolie.
  4. Smørstekt brokkoli: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 4–5 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.
  5. God middag!