Kylling i form med kremet ajvarsaus, squash og bulgur med aprikos
15-20

Kylling i form med kremet ajvarsaus, squash og bulgur med aprikos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • mandler,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • olje

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
tørkede aprikoser
Tørkede aprikoser (Sulfitt)
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss

Kylling i form med kremet ajvarsaus

squash
Squash
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g
rødløk
Rødløk
½ stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 645 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Grovhakk aprikosene og vend inn aprikosene og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren.
  3. Kylling i form med kremet ajvarsaus: Skyll squashen og spinaten, og skrell rødløken. Kutt squashen i grove terninger, og rødløken i tynne båter.
  4. Kylling i form med kremet ajvarsaus, fortsettelseVarm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Spar på kraften fra kyllingpakkene, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en stor ildfast form. Ha kyllingkraften, ½ dl vann, hønsebuljongen, crème fraîchen og ajvaren i stekepannen og gi det et raskt oppkok. Fordel grønnsakene i formen med kyllingen, og hell over sausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. Strø mandelskivene over formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
  5. Vel bekomme!