Chipotle rubbed kyllingbryst med mac and cheese og grønn bønnesalat

Amerikansk BBQ

Chipotle rubbed kyllingbryst med mac and cheese og grønn bønnesalat

Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Casarecce
200 g
(Hvete)
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Chipotlemiks
1 pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Urtemiks
1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Grønne bønner
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rød chili
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
890 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
68 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.

Fyr opp grillen. Se punkt 6 hvis du ikke ønsker å grille. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og visp inn 1 ss hvetemel og kryddermiksen. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vend den hvite sausen inn i den kokte pastaen. Fordel blandingen over i en smurt ildfast form, og topp med den revne osten. Sett formen inn på den indirekte delen av grillen og lukk igjen lokket. Stek den i omtrent 10 minutter eller til osten er gyllen. 
Bland sammen krydderne til en "rub" i en skål. Krydre kyllingbrystene med litt salt og "rubben". Grill kyllingen i 3 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingbrystene ettersteke på indirekte varme i omtrent 10–12 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.
Skyll og kutt bønnene i to. Kok dem i 1 minutt, og skyll dem raskt i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk den. Skyll de svarte bønnene. Kutt chilien i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og bønnene. Smak til med 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, salt og pepper. 
 Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Stek mac and cheesen i omtrent 10 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter.
God middag!