Chipotle rubbed kyllingbryst med mac and cheese og grønn bønnesalat
35-45

Chipotle rubbed kyllingbryst med mac and cheese og grønn bønnesalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Mac and cheese

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Kyllingbryst med rub

chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g

Grønn bønnesalat

grønne bønner
Grønne bønner
1 pakke
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
rød chili
Rød chili
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 894 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 68 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.

  1. Fyr opp grillen. Se punkt 6 hvis du ikke ønsker å grille. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
  2. Mac and cheese: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og visp inn 1 ss hvetemel og kryddermiksen. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Mac and cheese, fortsettelse: Vend den hvite sausen inn i den kokte pastaen. Fordel blandingen over i en smurt ildfast form, og topp med den revne osten. Sett formen inn på den indirekte delen av grillen og lukk igjen lokket. Stek den i omtrent 10 minutter eller til osten er gyllen. 
  4. Kyllingbryst med rub: Bland sammen krydderne til en "rub" i en skål. Krydre kyllingbrystene med litt salt og "rubben". Grill kyllingen i 3 minutter på hver side, til den er gyllen. La kyllingbrystene ettersteke på indirekte varme i omtrent 10–12 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.
  5. Grønn bønnesalat: Skyll og kutt bønnene i to. Kok dem i 1 minutt, og skyll dem raskt i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk den. Skyll de svarte bønnene. Kutt chilien i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og bønnene. Smak til med 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, salt og pepper. 
  6. Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Stek mac and cheesen i omtrent 10 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter.