Ovnsbakt torsk med pestorisotto og ovnsbakte cherrytomater

Ovnsbakt torsk med pestorisotto og ovnsbakte cherrytomater

3.86 (155)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Banansjalottløk
1 stk
Risottoris
300 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Cherrytomater
2 pakke
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Grønn pesto
1 glass
(Cashewnøtter, Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut 3 dl av væsken i risottoen med hvitvin eller eplejuice for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek løken og risottorisen i 1-2 minutter, til løken og risen er blank. Tilsett 1 liter vann og grønnsaksbuljongen, og la det hele koke i ca. 15 minutter. Kok risottoen på høy varme de første 10 minuttene, og på middels varme de siste 5 minuttene. Rør om innimellom.
Fordel cherrytomatene og fisken utover et stekebrett. Krydre fisken med salt og pepper. Vend cherrytomatene i litt olje, og stek brettet i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Riv grana padano-osten på et rivjern. Vend inn osten, halvparten av pestoen og 1 ss smør i den ferdigkokte risottoen. Smak til med resten av pestoen, saft fra halve sitronen og salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Tips! Inkluder barna i matlagingsprosessen! La barna hjelpe til med å smake til risottoen, eller å forberede grønnsakene og fisken til steking. Slik får barna øving i selvstendighet og selvtillit på kjøkkenet, samtidig som deltakelse i prosessen kan gjøre at kresne barn tør å smake på flere nye ting.
God middag!