Danske krebinetter med dampet spisskål, erter, hvit saus og persillepoteter
30-40

Danske krebinetter med dampet spisskål, erter, hvit saus og persillepoteter

Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • vann
  • hvetemel
  • olje
  • pepper

Persillepoteter

poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss

Krebinetter

egg
Egg (Egg)
2 stk
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
panering
Panering
40–75 g
Salt
½ ts

Dampede grønnsaker

spisskål
Spisskål
1 bit
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
Vann
1–2 dl

Hvit saus

melk
Melk (Melk, Laktose)
2½ dl
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 727 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Persillepoteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Krebinetter: Bland inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med ½ ts salt og litt pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering.
  3. Dampede grønnsaker: Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett gulrøttene, de grønne ertene, 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter uten lokk, så grønnsakene får dampet litt fra seg.
  4. Hvit saus: Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme, og visp inn 1 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Smak til med litt salt.
  5. Persillepoteter, fortsettelse: Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene. 
  6. God middag!