Sitruskrydret svinekam med ratatouille og ovnsbakte poteter
35-45
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinekam med ratatouille og ovnsbakte poteter

Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til svinekam.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
Olje
½ ss

Ratatouille

gul løk
Gul løk
1 stk
squash
Squash
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
Olje
1 ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts

Pannestekt svinekjøtt

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Olje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 638 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen, for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Ratatouille: Skrell løken, skyll squashen og rens paprikaen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene.  Skyll ut tomatboksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og ½ ts sukker (se tips). 
  4. Pannestekt svinekjøtt: Krydre kjøttet med ønsket mengde av sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
  5. God middag! 
  1. Kjøtt: 125 g Potet: 125 g Ratatouille: 250 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).