20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Portobellosopptacos med avokadokrem og syltet rødløk
Portebellosopp stekt i chipotlekrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokado- og bønnekrem i maistoritillaer. Kan det bli bedre?
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- smør
- aluminiumsfolie
- salt
- pepper
- olje
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Limemarinert kålrot
Kålrot
1 bit
Lime
½ stk
Avokado- og bønnekrem
Svarte bønner
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Maistortillaer
Maistortillaer
10 stk
Portobello
Portobello
2 stk
Chipotlemiks
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Servering
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 586 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en appelsin? Skyll den godt, og finriv litt av skallet på et rivjern, og vend det inn i syltelaken til rødløken.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Limemarinert kålrot: Skrell og kutt kålroten i tynne strimler. Bland inn saften fra halve limen, og dryss over litt havsalt.
- Avokado- og bønnekrem: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene og guacamolen over i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Rør inn halvparten av korianderen og saften fra resten av limen. Smak til med salt.
- Maistortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
- Portobello: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen i 3–4 minutter. Bland inn halvparten av chipotlemiksen, og krydre med salt og pepper.
- Servering: Fyll tortillaene med avokado- og bønnekremen og soppen. Topp med kålroten og den syltede rødløken, og avslutt med et dryss av korianderen.