Portobellosopptacos med avokadokrem og syltet rødløk
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Portobellosopptacos med avokadokrem og syltet rødløk

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Portebellosopp stekt i chipotlekrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokado- og bønnekrem i maistoritillaer. Kan det bli bedre?

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kålrot
1 bit
Lime
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Maistortillaer
10 stk
Portobello
2 stk
Chipotlemiks
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
580 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en appelsin? Skyll den godt, og finriv litt av skallet på et rivjern, og vend det inn i syltelaken til rødløken.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Skrell og kutt kålroten i tynne strimler. Bland inn saften fra halve limen, og dryss over litt havsalt.
 Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene og guacamolen over i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Rør inn halvparten av korianderen og saften fra resten av limen. Smak til med salt.
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen i 3–4 minutter. Bland inn halvparten av chipotlemiksen, og krydre med salt og pepper.
 Fyll tortillaene med avokado- og bønnekremen og soppen. Topp med kålroten og den syltede rødløken, og avslutt med et dryss av korianderen.
God middag!