Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium
Vegetar

Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Denne vegetariske bolognesen må prøves. Deilig tomatsaus med gulrot, sellerirot, belugalinser, hvitløk og timian. Og nydelig pasta. Selvfølgelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
150–300 g
(Selleri)
Timian
1 bunt
Belugalinser
125 g
Tomatpuré
½ pakke
Tomatsausbase
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2–3 dl
Balsamicoeddik
½ ss
Pasta
200 g
(Hvete)
Ruccola
50 g
Cherrytomater
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
785 kcal
Fett:
9 g
Karbohydrater:
132 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du rødvinsrester? Bytt ut 1 dl av vannet med rødvin for en fyldigere smak.

 Skrell løken, hvitløken, gulrøttene og selleriroten. Finhakk løken og hvitløken. Kutt gulrøttene og ønsket mengde av selleriroten i små terninger. Dra av bladene av timianstilkene. Skyll linsene i kaldt vann.
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og timianbladene i omtrent 5 minutter. Rør inn tomatpuréen. Tilsett tomatsausbasen, linsene, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2–3 dl vann. Sett lokk på kjelen, og la bolognesen småkoke i omtrent 20 minutter. Smak til med ½ ss balsamicoeddik, salt og pepper.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Bland tomatene og ruccolaen i en salatbolle, og topp med litt olivenolje. Server salaten og Grande Premium-osten til retten.
God middag!