Vegetarisk søtpotetburger med aioli og salsa verde
35-45
Laktosefri
Vegetar

Vegetarisk søtpotetburger med aioli og salsa verde

Sprø panering gjør den møre søtpoteten enda bedre, og kombinert med deilig aioli, sprø nachos og frisk salat, er dette en burger å lengte etter.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotetburger

søtpotet
Søtpotet
1 stk
egg
Egg (Egg)
2 stk
panering
Panering
75 g
Hvetemel (Hvete)
3 ss

Friske grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
tomater
Tomater
2 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk

Hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
nachos
Nachos
½ pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
¼–½ pakke
salsa verde
Salsa verde
¼–½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 927 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 127 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt røkt chilipulver sammen med melet når du panerer søtpotetskivene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Søtpotetburger: Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver. Visp sammen eggene med en gaffel i en bolle. Ha 3 ss hvetemel på én tallerken, og paneringen på en annen. Vend søtpotetskivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i paneringen. Legg de panerte søtpotetskivene over på en tallerken. 
  3. Søtpotetburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og krydre med salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen i 15–18 minutter.
  4. Friske grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt tomatene i skiver. Plukk bladene av salaten, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Pass på at de ikke svir seg.
  6. Tilbehør: Skyll limen, og kutt den i båter.
  7. Servering: Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, søtpotetburgerne, grønnsakene, nachosene, aiolien og salsa verden. Server limebåtene og resten av nachosene til burgeren.