Sprøpanert sei med stekt sommerkål, ramsløkaioli og syltet rødløk
15-20

Sprøpanert sei med stekt sommerkål, ramsløkaioli og syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Sprøpanert sei og ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Stekt sommerkål og erter

sommerkål
Sommerkål
½ stk
grønne erter
Grønne erter
125 g

Til servering

aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
syltet rødløk
Syltet rødløk
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 804 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Sprøpanert sei og ovnsbakte poteter: Del potetene i to, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg den panerte fisken på brettet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. 
  3. Stekt sommerkål og erter: Del sommerkålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålbåtene i 2–3 minutter på hver side til de får en gyllen farge. Tilsett ertene det siste minuttet. Krydre med litt salt og pepper.    
  4. Til servering: Server ramsløkaiolien og den syltede rødløken til retten.