Krydderstekt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftig laks med smak av sennep og dill, lettkokte grønnsaker og syrlig balsamicodressing er en klassisk Roedefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Margarin
1 ss
(Melk)
Nepe
1 stk
Asparges
100 g
Sitron
½ stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
620 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestek laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne. Den nederste 2–3 cm delen av aspargesen er trevlete og ikke så god. Fjern den før du koker grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg rødløken og fisken i en ildfast form, og krydre fisken med kryddermiksen. Topp med 1 ss margarin, og stek det hele i ovnen i omtrent 8–10 minutter (se tips).  
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt nepen i båter. Kutt bunnene av aspargesene. Kok nepen i 3 minutter. Ha i aspargesene, og kok videre i 2–3 minutter. Sil av vannet. 
Kutt sitronen i båter, og server båtene og balsamicovinaigretten til retten. 
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Vinaigrette: ½ ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!